Diensten

Wat kunnen we voor je doen?

 • Ontwikkeling & ondersteuning

  Om het voorontwerp, onze productie en onze feedback naar klanten toe zo vlot mogelijk te doen verlopen, werken wij voor al onze projecten met het tekenpakket van Solidworks. Aangeleverde files ontvangen we bij voorkeur en indien mogelijk in STP-formaat.

 • Lasersnijden

  Om nog meer in de noden van onze klanten te voorzien, hebben we bij Multinox in 2022 geïnvesteerd in een 6kw fiberlaser met automatische platenwissel. Dit om tal van redenen:

  • Lager energieverbruik: Fiberlasers hebben tot 50% minder energie nodig dan CO2-lasers.

  • Lagere onderhoudskosten: Fiberlasers hebben zeer weinig bewegende delen. Bovendien vergen deze onderdelen minimaal onderhoud: ze zijn volledig afgesloten, waardoor ze geen drukregeling nodig hebben en minder kwetsbaar zijn voor externe omstandigheden.

  Glasvezelkabels zijn spiegelvrij, wat betekent dat de koelbehoefte minimaal is. Een eenvoudigere en efficiëntere constructie, minder onderdelen en verbruiksgoederen en minder warmteontwikkeling leiden tot lagere onderhoudskosten.

  • Hogere energie-efficiëntie: Fiberlasers winnen ruimschoots op het gebied van energie-efficiëntie, met een energieconversie van 30-50 % tegenover 10-15 % bij CO2-lasers.

  • Meer veelzijdigheid: Zonder spiegels of delicate lenzen kunnen fiberlasers in hun smalle golflengtebereik door elk metaal snijden, ook sterk reflecterend metaal, met ongelooflijke snelheden zonder energieverlies of schade aan de apparatuur. Het idee dat fiberlasers alleen dunne materialen snijden is een verhaal uit het verleden. Onze laser kan zacht staal van 30mm dik snijden.

  • Meer precisie: De golflengte van de fiberlaser is 1 micrometer, wat betekent dat het snijvermogen op een veel kleiner gebied wordt gericht, waardoor een veel hogere energiedichtheid wordt bereikt. Door hun gerichte, smalle stralen zijn fiberlasers ongelooflijk nauwkeurig, zelfs in complexe ontwerpen. Omdat er geen contact is met het materiaal en het door warmte bepaalde gebied zo klein is, kan de snede glad gehouden worden zonder braam, ruwheid of thermische vervorming. Dankzij de geavanceerde bewegingsdynamica kan een fiberlaser met ultrahoge snelheden ingewikkelde details snijden, bliksemsnel afremmen in en versnellen uit bochten zonder aan kwaliteit of precisie in te boeten.

  • Meer vermogen en snelheid: Een hogere energiedichtheid maakt sneller snijden met hetzelfde laservermogen mogelijk – hoe sneller het snijden, hoe meer onderdelen per uur.

  • Verminderde ecologische afdruk: Fiberlasers kunnen onmiddellijk opstarten uit de slaapstand, wat waardevolle energie bespaart. Ze zijn compacter en bieden meer productiviteit op een kleiner oppervlak. Het feit dat ze zo nauwkeurig zijn en geprogrammeerd worden om het absolute maximum uit elke plaat te halen, betekent ook minder afval. Omdat ze minder onderdelen en verbruiksgoederen hebben, produceren ze minder afval dan CO2-machines. Een lager energieverbruik, minder vloeroppervlak, een minimum aan afval en een hogere energie-efficiëntie verminderen hun impact op het milieu.
 • (Robot)lassen

  Bij lage aantallen kiezen we er steevast voor om manueel te lassen. Dankzij de jarenlange ervaring van onze experts en onze moderne uitrusting, ben je altijd zeker van een nauwkeurige uitvoering en een hoge afwerkingsgraad. Voor grote aantallen wenden we ons tot een CNC-lasrobot, MIG en TIG lassen.

  Bekijk video

 • Plooien & knippen

  Plooiwerken doen we met onze plooibanken van Amada. Deze machines beschikken over een plooilengte van 4 meter en 2,5 meter en een perskracht van 220 en 80 ton. Met de Amada plaatschaar, die een snijlengte van 4 meter en snijcapaciteit tot 8 mm heeft, knippen we ten slotte.

 • Andere

  Doordat wij met een aantal kleinere machines uitgerust zijn (walsen, paneelzaag, lasposten, …) bieden wij jou indien gewenst een totaalpakket aan. Denk aan hout, spiegels, vloeren, kleine renovaties zoals aan een lift, … Galvaniseren, poederlakken, stralen en meer kunnen we hierbij voor je uitbesteden.

Medewerker bezig aan speciale constructie atelier

Speciale constructies of wensen?
We gaan de uitdaging graag aan

Doordat wij met een aantal kleinere machines uitgerust zijn (walsen, paneelzaag, lasposten, …) bieden wij jou indien gewenst een totaalpakket aan. Denk aan hout, spiegels, vloeren, kleine renovaties zoals aan een lift, … Galvaniseren, poederlakken, stralen en meer kunnen we hierbij voor je uitbesteden.